ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський таки вніс кандидатуру Костіна на крісло Генпрокурора

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленский вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення Андрія Костіна на посаду нового Генпрокурора. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Генпрокуратуру може очолити Андрій Костін – протеже глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Таку ініціативу різко розкритикували ряд політичних експертів за те, що Андрій Костін – представник провладної партії і раніше претендував на крісло керівника САП, але делеговані Заходом фахівці оголосили йому вотум недовіри.

ДОВІДКА

Андрій Костін уродженець Одеси. Пройшов до Верховної Ради за списком партії «Слуги народу» під 108-м номером.

До цього він очолював адвокатську фірму «Право». ЗА даними Ліга новини, до виборчого списоку СН Костін потрапив за рекомендацією глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Після призначення Ірини Венедіктової генпрокурором очолив парламентський комітет із правової політики та відповідав у Зеленського за судову реформу.

З травня 2020 року Костін був членом української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, а у листопаді 2021 року очолив її. У квітні 2022 року увійшов до складу української делегації для участі у переговорах з росією щодо підготовки й погодження проєкту договору про гарантії безпеки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *