ОСТАННІ НОВИНИ

Виселяти переселенців зі шкіл, які почнуть працювати, заборонено, – Верещук

Ольга Денисяка

|

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила про заборону виселяти переселенців зі шкіл, які почнуть працювати у вересні. Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону, передає Радіо Свобода.

«Що я хочу сказати і вкотре звертаюся до керівників таких закладів, керівників населених пунктів, де є такі заклади, де переселенці займають, до прикладу, школи, дитсадочки державної, комунальної власності – повна заборона виселяти. Ми можемо лише перемістити переселенців у прийнятні умови, які будуть не гіршими. Виселення заборонено… ВПО, які проживають у школах, що працюватимуть офлайн, мають можливість переїхати до гуртожитків, які доукомплектовані іншими ВПО і з них виселяти не будуть. Зараз такі плани ОВА подають нам. Ми в кожному випадку перевіряємо, контролюємо ці процеси», – сказала вона в ефірі національного телемарафону.

Міністерка зауважила, що нині 3,4 млн українців зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, однак міжнародна організація з міграції каже про 6,2 млн людей – враховуючи зареєстрованих як ВПО з 2014 року (це приблизно 14% всього населення України).

Як повідомляв Львівський портал, станом на початок липня на Львівщині проживали близько 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Офіційно зареєстрованих ВПО – понад 243 тисяч, з яких 75 тисяч – діти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *