Яку середню зарплату пропонують роботодавці Львівщини

Ольга Денисяка

|

На Львівщині середній розмір зарплати у актуальних станом 18 липня вакансіях становить 9682 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Зазначається, що цьогоріч з обласною службою зайнятості співпрацювали 4,7 тис. працедавців, які повідомили про наявність 17,3 тис. вакансій. Найбільшим попитом на локальному ринку праці користувалися швачки, електромонтери, слюсарі різного профілю, касири, водії автотранспортних засобів, продавці продовольчих товарів та ін.

«Середній розмір заробітної плати у актуальних станом 18 липня п. р. вакансіях – 9682 гривень, а середня величина допомоги з безробіття вдвічі менша – 4553,4 гривень», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, найбільше шансів знайти роботу у робітників, для яких у базі вакансій зафіксовано 70% варіантів працевлаштування, тоді як для службовців – 23%, а для тих, у кого нема спеціальної підготовки або професії, лише 7%.

Допомоги у працевлаштуванні станом на 18 липня потребували 9,8тис. безробітних, із котрих – 64% жінки, 25% – молодь віком до 35 років, 41% – мешканці села. У середньому за одне вільне місце праці конкурували 3 особи (таке навантаження спостерігається в області від початку року).

«Від початку цього року і до нині соціальні послуги Львівської обласної служби зайнятості з метою пошуку роботи отримували 31,4 тис. Безробітних. Вдалося працевлаштувати 8,6 тис. жителів області, ще 1,6 тис. Охопити професійним навчанням», – йдеться в повідомленні.

Кого шукають роботодавці Львівщини на зарплату від 20 до 50 тисяч гривень читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *