ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість жертв масового отруєння у львівському ресторані зросла до 29 осіб

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння в одну зі львівських ресторанів відомої мережі. Кількість постраждалих із 26 осіб зросла до 29. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Про масову госпіталізацію зі симптомами гострої кишкової інфекції медики сповістили правоохоронців 9 липня. Протягом кількох днів за допомогою звернулись 29 людей, в тому числі й трьох дітей віком 6, 7 і 9 років. 28 потерпілих ушпиталили, ще один проходить амбулаторне лікування.

Як попередньо встановили правоохоронці, люди могли отруїтись, харчуючись у закладах однієї з ресторанних мереж, розташованих у різних районах Львова.

Зауважимо, що спочатку було відомо про 26 людей, що постраждали внаслідок масового отруєння у Львові. Попередньо йшлося про ресторан «Томатіна», що розташований у ТРЦ «Спартак» на вул. Мазепи.

В обласному департаменті охорони здоров’я заявили, що постраждалим діагностували сальмонельоз.

Представник ресторанної мережі повідомив, що відвідувачі скаржились на дві страви, у які входить соус «карбонара». А як відомо, до його складу входять сирі яєчні жовтки, однак наразі ще не підтверджено, чи саме вони стали причиною отруєння. Лабораторні дослідження тривають.

Страви зі соусом «карбонара» зняті з продажу в усіх ресторанах мережі. Перевірку проводить Держпродспоживслужба, також на обстеження відправили й працівників закладу.

За фактом масового отруєння поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) ККУ.

Санкція статті передбачає або штраф розміром від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі, або позбавлення волі на той же термін.

Наразі триває слідство, призначено ряд експертиз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *