ОСТАННІ НОВИНИ

Колишня українська біатлоністка хизується поверненням до збірної росії

Андрій Котенський

|

Колишня біатлоністка збірної України Катерина Бех, яка від моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну не проявила жодної громадянської позиції, нарешті продемонстувала в Instagram, що вона щасливо повернулася до лав збірної рф.

За інформацією російських ЗМІ, Бех попросила і вже отримала статус біженки на росії, і має намір повернути російське громадянство аби виступати під триколором рашистів.

Щоправда біатлоністи рф відсторонені від змагань через вторгнення в Україну та й за зміну громадянства Катерині Бех також потрібно буде відбути дворічний карантин (до 16 січня 2024 року).

Як відомо, перед початком повномасштабного російського вторгнення на українські території Бех виїхала на рф. У квітні цього року Катерина, а також інші натуралізовані росіянки – Оксана Москаленко, Ольга Абрамова (підтримала Україну – ред.) та Дарія Сідорова – були виключені зі складу збірної України.

Катерина Бех – уродженка Хабаровського краю. До 2018 року вона викликалася до розширеного складу юніорської збірної Росії. 2018 року Катерина взяла українське громадянство. У складі юніорської збірної України вона стала дворазовою чемпіонкою світу, а також чемпіонкою юніорського чемпіонату Європи.

Цікаво, що Бех – одна з трьох росіянок, які в серпні 2018 року поповнили склад жіночої української збірної. Вона приїхала в Україну разом з Анастасією Разказовою (залишилась в збірній України) та Оксаною Москаленко, а також з тренером Іллею Лопуховим. Спершу тріо хотіли виступати за білорусь, але коли не отримали гарантій відповідних умов згадали також, що мають й українське коріння.

Варто також нагадати, що російська армія під час вторгнення в Україну вбиває, катує і ґвалтує українців. У березні російські ракети знищили біатлонну базу на Чернігівщині. Базу на бомбардування якої пережила українська біатлоністка Дарія Блашко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *