ОСТАННІ НОВИНИ

У міграційній службі легалізовували росіян на Львівщині

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці викрили схему легалізації перебування в Україні іноземців з країн підвищеного терористичного ризику та держави-агресора. Їх реєстрували на території Львівської та Київської областей. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Так, заступник начальника одного з регіональних управлінь міграційної служби України разом зі спільником організували схему легалізації перебування на території України іноземних громадян з країн підвищеного терористичного ризику та з Росії.

Чоловіки оформляли мігрантам дозвіл на тимчасове проживання, постійне проживання в Україні або посвідчення біженців. За свої послуги вони отримували до 15 тисяч доларів. Остаточна вартість залежала від країни походження замовника, типу документів та термінів їх оформлення.

Зловмисників затримали під час отримання чергової «оплати» у розмірі десяти тисяч доларів.

Правоохоронці провели 35 обшуків під час яких вилучили понад 160 пакетів документів іноземців, у тому числі громадян Росії, які мали отримати свої дозволи на перебування на території Київської та Львівської областей. Окрім того, у підозрюваних виявили понад 320 тисяч доларів та 400 тисяч гривень.

Затриманим повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та конфіскація майна. Наразі триває досудове розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *