ОСТАННІ НОВИНИ

росія посилить атаки на Бахмут чи Слов’янськ, – американські експерти

Анастасія Диняк

|

Після того, як російські військові окупували Лисичанськ на Луганщині, їхньою наступною ціллю може стати Сіверськ на Донечинні, а також посиляться атаки на Бахмут чи Слов’янськ. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Так, американські експерти вважають, що осередки українського опору можуть залишатися в Лисичанську та навколо нього. Окрім того, за їхніми даними, станом на 3 липня росіяни, ймовірно, не оточили повністю Лисичанськ та Луганщину, попри заяву міністр оборони рф сергій шойгу.

Також у ISW зауважили, що за тактичні дії навколо Лисичанська відповідають два російські командири: командувач центральним військовим округом генерал-полковник олександр лапін та командувач повітряно-космічними силами росії генерал армії сергій суворикін.

«Участь двох таких офіцерів в одній і тій самій операції на невеликій ділянці фронту є показовою та, ймовірно, говорить про те значення, яке президент росії володимир путін надавав Лисичанську та Луганській області, а також на його брак впевненості у молодших офіцерах», – наголосили в Інституті.

Нагадаємо, 3 липня після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів.

«На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму – потрібні матеріально-технічні ресурси… Ми повернемося і неодмінно переможемо – наголосили ЗСУ.

За словами голови Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, росіяни переважали українські сили вдесятеро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *