ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО запросило Фінляндію і Швецію до Альянсу

Андрій Котенський

|

Організація Північноатлантичного договору запросила Фінляндію та Швецію стати членами НАТО. Це сталося після того, як Туреччина припинила блокувати розгляд їхніх заявок на вступ. Про це повідомляє пресслужба Альянсу, передає Громадське.

«Ми підтверджуємо нашу прихильність політиці відкритих дверей НАТО. Сьогодні ми ухвалили рішення запросити Фінляндію і Швецію стати членами НАТО і погодилися підписати протоколи про вступ», – йдеться в заяві.

Зазначимо, що країни подали заявки на вступ до НАТО 18 травня, однак Туреччина блокувала їхній розгляд. Зокрема, президент Туреччини звинуватив Фінляндію та Швецію в тому, що вони надають підтримку членам «Робітничої партії Курдистану» (PKK), «Загонів народної оборони» (YPG) тощо.

Водночас 28 червня Туреччина підписала меморандум, який підтверджує підтримку запрошення Фінляндії та Швеції приєднатися до НАТО на Мадридському саміті Альянсу.

Фінляндія та Швеція підтвердили, що вважають РПК терористичною організацією, і погодилися співпрацювати з Туреччиною у боротьбі з тероризмом – зокрема, країни обмінюватимуться розвідувальними даними в цій сфері.

НАТО також визнало росію найсерйознішою загрозою безпеці.

Україну в НАТО  бачать 76% українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *