ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО визнало росію найсерйознішою загрозою безпеці

Ольга Денисяка

|

29 червня на зустрічі лідерів НАТО в Мадриді схвалили нову Стратегічну концепцію Альянсу, в якій визначили пріоритети, основні завдання та підходи Альянсу на наступне десятиліття. Концепція визнала росію «найбільш значущою і прямою загрозою» безпеці. Про це повідомила пресслужба НАТО.

Концепція описує середовище безпеки, з яким стикається Альянс, підтверджує цінності та пояснює ключову мету НАТО – забезпечення  колективної оборони. У ній також викладено три основні завдання НАТО: стримування та оборона; попередження криз та управління ними; та кооперативна безпека.

У документі росія визначається як «найбільш значуща і пряма загроза» безпеці союзників, при цьому вперше розглядається Китай і виклики, які Пекін ставить перед безпекою, інтересами та цінностями союзників.

Зазначимо, що стратегічна концепція оновлюється приблизно кожні десять років і є другим за важливістю документом НАТО. Вона підтверджує цінності Альянсу, дає колективну оцінку викликів безпеці та керує політичною та військовою діяльністю Альянсу. Попередня версія була прийнята на Лісабонському саміті НАТО в 2010 році.

Додамо, що президент США Джо Байден заявив про посилення американської присутності в Європі через збройну агресію росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *