ОСТАННІ НОВИНИ

росія збільшує військову присутність у білорусі, – розвідка

Наталя Дуляба

|

російська федерація готується повернути підрозділи своїх збройних сил на територію Гомельської області, а також збирається кинути 10 літаків на аеродром «Барановичі», що в Брестській області. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки міноборони України у Facebook.

«Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС рф. Одночасно росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром “Барановичі”», – каже українська розвідка.

З 22 червня у Гомельській області білорусі тривають мобілізаційні навчання. Втім анонсовані заняття з бойової підготовки з резервістами, не проводяться. Їх наразі використовують для проведення господарських робіт.

Нагадаємо, станом на 21 червня було відомо, що у прикордонних з Україною районах білорусь тримає до семи своїх батальйонів, а також розміщує муляжі танків.

22 червня керівник воєнної розвідки України Кирило Буданов заявив, що наразі загрози вторгнення білоруської армії на територію України немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *