ОСТАННІ НОВИНИ

Z-барани: влада в росії опублікувала відео отари зі символом Z, але потім видалила

Наталя Дуляба

|

У росії дагестанське міністерство сільського господарства і продовольства опубліковано, а потім видалило відео перегону великої отари овець, кожну з яких розмалювали літерою Z. Про це пише Радіо Свобода.

Ролик опублікували в офіційному акаунті відомства у соцмережах. Музичний супровід підібрали відповідний – фрагмент пісні Олега Газманова зі словами: «росія, росія – в цьому слові вогонь и сила».

Із невідомих причин дагестанське міністерство сільського господарства і продовольства згодом видалило це відео, однак журналісти проєкту Кавказ.Реалії встигли його зберегти.

Нагадаємо, літери Z та V російські війська стали використовувати для маркування власної техніки під час повномасштабного війни в Україні, яка почалась у лютому 2022 року. Згодом російська влада та пропаганда почали використовувати їх як символи демонстрації підтримки вторгнення.

14 квітня Верховна Рада офіційно заборонила в Україні символіку Z та V, а наприкінці травня у закон додали випадки, коли ці літери все-таки можна використовувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *