ОСТАННІ НОВИНИ

Фонду «Повернися живим» дозволили купувати військові товари за кордоном

Анастасія Диняк

|

Фонд «Повернись живим» першим отримав офіційне право купувати товари військового призначення за кордоном. Зокрема, це дає дозвіл на закупівлю летального озброєння. Про це повідомили у фонді.

Так, з кінця березня «Повернися живим» зареєстрований, як суб’єкт здійснення міжнародних передач товарів, зокрема, товарів військового призначення у Державному експортному контролі України.

Цей статус дозволяє фонду напряму купувати у виробників потрібні товари, без посередників. Наразі концентруватися будуть на летальному озброєння: ударних безпілотниках, гвинтокрилах, боєприпасах тощо.

«Тепер ми можемо передавати не тільки певний вид оптики, зв’язку тощо, а й засоби «активного ураження», які є на озброєнні в армії США та інших передових європейських країн», – зауважила  волонтерка-юристка Руслана Величко.

Також у фонді додали, що вже працюють над угодою вартістю понад 20 мільйонів доларів. Частина з цих коштів піде на «один із найпотужніших виробів у своєму класі», що саме обіцяють розповісти згодом.

Долучитися до збору коштів для українських захисників можна за посиланням. Підтримати армію також можна через застосунк «Дія».

Як повідомляв Львівський портал раніше, через застосунк «Дія» українці перерахували на армію вже понад 250 мільйонів гривень. Кошти надходять у фонд «Повернись живим», який закуповує та передає все необхідне нашим бійцям.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *