ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі щодня гинуть до 500 українських військових, – Арахамія

Анастасія Диняк

|

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахаміям заявив, що на Донбасі щодня гинуть та отримують поранення до пів тисячі українських військових. Про це він повідомив в інтерв’ю американському новинному порталу Axios.

Так. за словами Арахамії, за останні два тижні кількість загиблих захисників України значно зросла. На Донбасі щодня від 200 до 500 загиблих. Також фіксується й більша кількість поранених.

Наразі проти Росії воюють близько мільйона людей. України має можливість набрати ще два мільйони.

«У нас є люди, навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна втрачає на війні від 100 до 200 військових щодня.

Однією з головних причин таких втрат є відсутність паритету між військовими можливостями України та Росії. Він додав, що українські військові потребують сотні найпотужніших артилерійських систем, які може надати Захід.

Як повідомляв Львівський портал раніше, станом на другий день повномасштабної війни, 25 лютого, Україна втратила 137 захисників, ще 316 осіб постраждали.

Станом на 12 березня кількість  втрат України зросла до близько 1300 військових.

Від 24 лютого  до 16 квітня загинули від 2500 до 3000 українських військовослужбовців. Зеленський додав, що близько 10 тисяч українських військовослужбовців зазнали поранень і що «важко сказати, скільки з них виживе».

Зауважимо, станом на 16 червня Росія втратила в Україні вже близько 32 950 військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *