ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили ще одного посадовця, який ставив під загрозу запаси зерна

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці спіймали ще одного державного посадовця на Львівщині, який за 200 тисяч гривень хабара мав здати в оренду приміщення, де зберігали стратегічно важливі запаси урожаю. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управління Служби безпеки України.

Йдеться про директора одного з державних дослідних господарств Національної академії аграрних наук України. За хабар він нелегально передавав у користування майно, а також виробничі і складські приміщення, де зберігали стратегічно важливі запаси урожаю.

«Незважаючи на статус об’єкта, за «винагороду» у 200 тисяч гривень  і без укладання відповідних договорів зловмисник планував надати в оренду приміщення стороннім особам, чим наражав підприємство на можливу диверсію», – кажуть у спецслужбі.

Чиновника спіймали на «гарячому» під час отримання першої частини хабара розміром 30 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Вирішується питання про оголошення підозри фігуранту справи.

Триває слідство.

Нагадаємо, що це не перший випадок, пов’язаний із можливою диверсією на держпідприємствах, які зберігають стратегічні запаси збіжжя на Львівщині. Наприкінці травня правоохоронці вже затримали двох посадовців на Стрийщині, що за хабарі здавали в оренду приміщення, яке було зерносховищем держрезерву.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СБУ, прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *