ОСТАННІ НОВИНИ

росіяни зайшли в Оріхове, гатили по Врубівці і Тошківці, – Сергій Гайдай

Наталя Дуляба

|

У районі Сєвєродонецька тривають запеклі бої. російські окупанти намагались прорвати оборону ЗСУ у Тошківці, обстріляли Врубівку і зуміли зайти в Оріхове. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook.

У ніч на 11 червня у селищі Тошківка ворог намагався прорвати оборону українських захисників. Зараз бої там тривають, ситуація складна. У сусідньому Оріховому загарбники мали частковий успіх, укріплюються на північній околиці села.

За словами Сергія Гайдая, ввечері 10 червня російські війська сильно обстріляли Врубівку – вигоріло відразу декілька вулиць. Попередньо підозрюють, що противник застосував вогнеметну систему «Сонцепьок». Інформація щодо жертв уточнюється.

«У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. росіяни вкотре вдарили по хімзаводу “Азот”, влучили в залізничну інфраструктуру підприємства. Інші заводи міста також потрапили під ворожий вогонь, зокрема цегляний та дослідницький. У Лисичанську окупанти вгатили по склозаводу. Крім того, пошкоджено школу та торгово-кулінарний ліцей», – підкреслив очільник області.

Водночас він додав, що загрози оточення Збройних Сил України на Луганщині немає. Трасу Лисичанськ – Бахмут росіяни й далі обстрілюють, але не контролюють.

Також Сергій Гайдай зауважив, що останніми днями внаслідок ворожих обстрілів на Луганщині значно побільшало поранених. Всі вони госпіталізовані в інші регіони. Тим часом руйнації житлового фонду – нищівні.

«Здається, Луганщина вже майже не має вцілілих будівель», – резюмував Сергій Гайдай.

Нагадаємо, напередодні Сергій Гайдай заявив, що в росії змінили кінцеву дату окупації Сєвєродонецька з 10 на 22 червня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *