ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові підняли вартість проїзду

Анастасія Диняк

|

З четверга, 2 червня, у громадському автотранспорті Львова почнуть діяти нові тарифи. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, відповідне рішення ухвалили у п’ятницю, 27 травня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. З 2 червня вартість проїзду в громадському автотранспорті становитиме 15 гривень, замість 10.

У міській раді пояснили, що тарифи довелося підняти через дефіцит та зростання цін на паливо.

«Автоперевізники просили підняти ціну на проїзд до понад 20 гривень. В попередній тариф закладена вартість пального 24 грн. Сьогодні вона майже 60 грн. Тому робота автобусів стала збитковою. Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% дублюючих маршрутів», – зазначив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Зауважимо, вартість проїзду у трамваях та тролейбусах залишається незмінною.

Нагадаємо, через стрімкий ріст цін на пальне та його брак приватні перевізники Львова вимагали, аби мерія підняла вартість проїзду у маршрутках щонайменше до 17 грн.

Також через брак пального на АЗС у Львові тимчасово скасували деякі маршрути громадського транспорту. Так, наразі не курсують маршрути №10, 11, 33, 43, 45. Маршрут №61 скорочено до площі Різні, а маршрут №34 дублює автобус №20.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *