ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський інститут судових експертиз очолила суддя Марія Зелінська. Оновлено

Андрій Котенський

|

Колишня суддя Солом’янського районного суду Києва Марія Зелінська, призначена на посаду директора Львівського Науково-дослідного інституту судових експертиз.

Як відомо, у листопаді 2020 року Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило листування, яке може свідчити про те, що суддя Солом’янського райсуду Києва Марія Зелінська за ухвалення потрібного рішення у справі ексміністра екології Миколи Злочевського могла отримати від його адвокатів 150 тисяч хабаря. Ідеться про рішення, яким суддя обмежила детективам НАБУ термін розслідування цієї справи до двох місяців.

Після скандалу із адвокатами Злочевського суддя Солом’янського суду Марія Зелінська звільнилася за власним бажанням.

За даними ProsudInfo, міністр Юстиції Денис Малюська підписав наказ про призначення екссудді Марії Зелінської на посаду директора Львівського Науково-дослідного інституту судових експертиз на початку травня 2022 року.

«Таке призначення відбулось без проведення конкурсу і якщо непроведення конкурсу можна пояснити воєнним станом, то призначення на цю посаду саме екссудді Зелінської викликає багато питань», – йдеться у повідомленні.

ОНОВЛЕНО 12 травня 2022 року.

Водночас Марія Залінська повідомила Львівському порталу, що вона ніколи не була фігурантом жодного кримінального провадження, навіть свідком, а тим паче підозрюваною у справі адвокатів Злочевського. За її словами, переписка адвокатів, яку оприлюднила НАБУ була сфабрикована.

«Я змушена скористатись своїм законним правом на відповідь, і вимагаю мені його надати. Хочу звернути вашу увагу на доказ того, що, ані в 2020 році, ані зараз, я не була фігурантом жодного  кримінального провадження, навіть свідком, а тим паче підозрюваною. Ви повинні розуміти, що підозрювана це процесуальний статус (лист НАБУ додається як доказ недостовірної інформації). Органом досудового розслідування не встановлено жодного факту моєї причетності до перепискок адвокатів чи будь-яким іншим незаконним діям.

Крім того, прийняте мною рішення у 2018 році залишено в силі апеляційним судом, а в касаційному суді, навіть відмовили у відкритті провадження…», – повідомила Марія Залінська.

Фото документу: Марія Зелінська

Нагадаємо, що колишнього міністра екології та природних ресурсів України, заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Микола Злочевського підозрюють у незаконному збагаченні.

Фото: Mrsukraine

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *