Байден вперше назвав геноцидом дії путіна в Україні

Наталя Дуляба

|

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 12 квітня заявив, що бюджети американців не повинні залежати від того, чи «вчиняє диктатор геноцид» в іншій країні. Про це пише Українська правда з посиланням CNN.

«Ваш сімейний бюджет, ваша здатність заправляти свій бак, все це не повинно залежати від того, чи оголосить диктатор війну і чи вчинить геноцид за пів світу», – сказав Джо Байден.

«Щоб допомогти впоратися з цим подорожчанням путіна, я санкціонував випуск одного мільйона барелів на день із стратегічного нафтового запасу», – додав президент США.

Як зазначає видання, досі Байден не називав те, що відбувається в Україні, геноцидом. Раніше його помічники і радники заявляли, що «не бачили, щоб рівень систематичного позбавлення життя українського народу піднявся до рівня геноциду».

Як писав Львівський портал, президент США Джо Байден у березні назвав президента росії владіміра путіна «воєнним злочинцем», а згодом – «кривавим диктатором» і «чистим головорізом».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *