ОСТАННІ НОВИНИ

Anonymous оприлюднив наказ рф про створення фейків щодо полонених

Андрій Котенський

|

Хакери групи Anonymous оприлюднили скан наказу т.в.о міністра оборони РФ Дмитра Булгакова про підготовку фейкових відео, на яких «українські військові» нібито знущаються над «російськими військовополоненими». Про це йдеться у повідомленні Anonymous у Twitter, пише Українська правда.

В оприлюдненій копії документу йдеться про створення матеріальів брехливої кремлівської пропаганди.

«Створити і поширити серію відеоматеріалів з демонстрацією нелюдського ставлення військовослужбовців Збройних сил України та націоналістичних формувань на території України стосовно полонених, котрі висловили власне бажання здатися в полон.

Створити і поширити серію графічних матеріалів, із доказами фактів використання підставних осіб під час зйомок брифінгів службовців збройних сил рф, які опинилися в полоні. Також, спростувати факт залучення ЗС РФ військовослужбовців, що несуть військову службу по призову», – йдеться в оприлюдненому документі.

Причиною таких заходів у наказі вказали те, що в соцмережах поширюють відео нормального поводження українських військових із російськими полоненими. Мовляв, солдати окупаційних військ РФ можуть після перегляду таких відео бути більш схильними здатися в полон.

Також Булгаков наказує долучити безпідставні твердження до цих фейків про порушення українськими військовими Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Наказ видано й підписано 21 березня.

Цей наказ також може свідчити про неправдивість заяв російської влади, що з міністром оборони Сергієм Шойгу «все гаразд і він продовжує виконувати обов’язки», адже наразі накази міністерства підписує тимчасовий виконувач обов’язків.

Довідково: Anonymous – це міжнародна група хакерів та кіберфахівців, які з політичних міркувань борються в кіберпросторі з урядами країн світу, політичними структурами та елітами.

Що було раніше: Увечері 27 березня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попередив, що росіяни будуть поширювати фейкові відео, на яких люди, переодягнені в українську військову уніформу будуть вдавати жорстоке поводження з людьми, що виглядають як російські військовополонені.

Раніше ми повідомляли, що рф поширює фейки, що Україна нібито знущається над російськими полоненими.

Окрім того вище керівництво України неодноразово наголошувало на дотриманні міжнародного гуманітарного права при поводженні з військовополоненими з рф. Про гуманне ставлення також заявляють і самі полонені під час публічних пресконференцій та в розмовах зі своїми рідними, знятими й опублікованими в мережі.

Тим часом президент Володимир Зеленський нещодавно розповів, що Україна готова обмінювати військовополонених ще до завершення війни, проте росію це, вочевидь, наразі не цікавить.

Водночас він додав, що в кремлі спочатку відмовились забирати тіла загиблих військових, а потім пропонували надати лише пакети. Такі дії глава держави прирівняв до поводження з худобою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *