ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі окупанти спалюють вбитих росіян у металургійних печах

Оксана Попович

|

Окупаційні війська РФ не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з ЛНР/ДНР, а тіла вбитих російських солдат та місцевих «новобранців» спалюють на Донецькому металургійному комбінаті. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони у Facebook.

За даними української розвідки, в тимчасово окупованому Луганську відкрито пункт видачі тіл загиблих «мобілізованих» жителів окупованих територій в магазині «Копійка». Видачею тіл займається так звана «поліція» російської окупаційної армії. При цьому із документів родичам загиблих видають тільки свідоцтво про смерть та дозвіл на поховання. Водночас жодних документів де, як і за яких обставин вони загинули, – немає.

Попри те, що у РФ родичам офіційно загиблих росіян обіцяють виплату 12 мільйонів рублів, родичів загиблих «днрівців» грошова компенсація не чекає.

«Родичам пояснюють, що жодних виплат за смерть мобілізованих з «ЛНР» і «ДНР» не передбачено навіть за наявності російського паспорта. Таке ставлення викликає обурення серед місцевого населення, втім «поліція» окупантів не зважає на ці настрої», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Донецької області продовжується примусовий набір до складу Першого Армійського корпусу окупантів. Переважну частину «новобранців» відправляють в найгарячіші точки без відповідної підготовки. Здебільшого їх використовують на передовій для розчищення перешкод та риття окопів. Відтак втрати серед «новобранців» сягають 70-80%.

«Щоб приховати реальну кількість загиблих, окупанти використовують Донецький металургійний комбінат для спалення трупів місцевих «новобранців» і добровольців, які прибули з Росії. Точна кількість спалених невідома», – зазначили у ГУР.

Також відомо про вкрай низький рівень забезпечення та брак їжі на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *