ОСТАННІ НОВИНИ

Греція забере частину українських біженців, які перебувають у Польщі

Оксана Попович

|

Уряд Грецької Республіки готовий прийняти до 30 тисяч українців, які рятуючись від війни, виїхали до Польщі. Для транспортування біженців відправлять автобуси. Про це повідомляє Еkathimerini, пише Укрінформ.

Міністр у справах міграції та притулку Греції Нотіс Мітаракіс повідомив, що відповідне рішення ухвалили на прохання уряду Польщі, яка прийняла вже понад 1,3 млн біженців з України.

У Греції заявили, що готові прийняти близько 30 тисяч українців, які рятуються від війни. Однак можуть прийняти і більше, якщо у цьому буде потреба та буде додаткове фінансування від Євросоюзу.

Міністр зазначив, що наразі до Греції прибули більше семи тисяч українців, яким надали 12-місячний дозвіл на проживання. Здебільшого вони зупиняються у знайомих співвітчизників.

Переміщення українців є виключно добровільним. Відтак українців, які захочуть переїхати до Греції, заберуть автобуси.

Раніше повідомлялося, що за 10 днів війни понад 1,5 млн людей виїхали з України до сусідніх країн, рятуючись від війни, яку почала Росія. В ООН вважають, що це криза біженців у Європі, яка зростає найшвидшими темпами з часів Другої світової війни.

Водночас станом на 10 березня кількість українських дітей-біженців, які разом з батьками в пошуках порятунку від російського вторгнення виїхали за кордон, перевищила один мільйон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *