ОСТАННІ НОВИНИ

Понад один мільйон українських дітей стали біженцями

Оксана Попович

|

Кількість українських дітей-біженців, які разом з батьками в пошуках порятунку від російського вторгнення виїхали за кордон, перевищила один мільйон. Такі дані станом на 10 березня оприлюднив Дитячий фонд ООН (UNICEF).

За інформацією міжнародної організації, більшість маленьких українців втекла зі своїми сім’ями до Польщі, Угорщини, Словаччини, Молдови та Румунії.

«Кількість дітей-біженців приголомшує, що свідчить про те, наскільки відчайдушною стала ситуація для дітей і сімей в Україні. Діти залишають усе у пошуках безпеки. Це розриває серце», – зазначив регіональний директор UNICEF по Європі і Центральній Азії Афшан Хан.

Водночас у співпраці з партнерами фонд обіцяє доставляти медикаменти у 22 лікарні у п’яти регіонах України, що постраждали від війни. Ця допомога розрахована на 20 тисяч дітей і матерів.

В Україну вже прибули шість вантажівок з майже 70 тоннами допомоги. Сюди входять засоби індивідуального захисту, медичні, хірургічні та акушерські набори.

Найближчим часом на територію України мають прибути ще три вантажівки з предметами першої потреби. Додаткові постачання перебувають у дорозі з Копенгагена і Туреччини та очікуються найближчими днями.

UNICEF закликає забезпечити безпечний, швидкий і безперешкодний доступ для гуманітарної допомоги та евакуації населення в Україні.

«Ми робимо все можливе, щоб допомогти нужденним дітям і сім’ям, але війна повинна закінчитися. Мир – єдине стійке рішення», – наголосив Хан.

Як повідомлялося, станом на 10 березня з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 71 дитина та отримали поранення понад 100 дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: UNICEF

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *