ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ перейшли у наступ на Донбасі, ворог деморалізований, – Арестович

Оксана Попович

|

Збройні сили України перейшли в наступ на Донбасі та просунулися на околиці окупованої Горлівки у Донецькій області. Водночас російські військові деморалізовані, тож в бій кидають навіть курсантів військових училищ. Про це на брифінгу 2 березня повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович, пише УНІАН.

Радник глави ОП розповів, що є приємні новини із зони ООС.

«Більшість наших підрозділів утримує свої позиції, а одна з наших бригад просунулась на околиці Горлівки. Наразі там закріплюється… Вперше на сьомий день війни наші підрозділи перейшли у наступ на окремій ділянці», – зазначив Арестович.

Варто зазначити, що раніше українські війська вже контратакували ворога на Луганщині. В районі Біловодська українські воїни прорвали позиції загарбників та закріпили успіх контрнаступом.

Також представник Офісу Президента поінформував, що у напрямку Чернігова та Сум ЗСУ зупинили рух російських військ.

Водночас на північному заході Києва противник продовжує зосереджувати сили для подальшого наступу на столицю. Українські військові завдають артилерійських ударів по ворогові.

У Харкові противник обстрілює місто реактивними системами залпового вогню та авіацією. Львівський портал повідомляв про ракетні удари по будівлі обласного Головного управління Нацполіції та Служби безпеки у Харкові. Внаслідок цього зачепило університет ім. Каразіна.

«Поставлено завдання психологічно зламати місто», – пояснив Арестович.

Однак ЗСУ чинять запеклий опір, що веде до великих втрат серед російських солдатів. Відтак у середовищі ворожих військ зростає рівень деморалізації.

За словами Арестовича, противник масово кидає зброю, здається в полон або пересувається в бік білоруського чи російського кордону. Продовжує чинити опір військове керівництво.

Також є інформація, що росіяни кидають у бій навіть курсантів військових училищ.

«Така інформація надходить з Серпуховського училища, де курсантів ІІ курсу кинули на війну з Україною. Це означає, що вся російська могутня армія вже не може впоратися з Україною. І це означає катастрофу з точки зору військового управління. Тому що курсантів, зазвичай, не зачіпають до останнього моменту», – зауважив радник ОП.

Про крах міфу про всемогутність армії РФ свідчать також заяви про залучення білоруських збройних сил. Однак наразі офіційних даних участі білоруської армії у бойових діях проти України немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *