ОСТАННІ НОВИНИ

Росія захопила частину Херсонщини та переправу через Дніпро

Оксана Попович

|

Російські війська взяли під контроль низку населених пунктів Херсонської області, серед яких Генічеськ, Олешки, Каховка та інші. Також окупанти захопили переправу через Дніпро. Про це йдеться на сторінці Херсонської обласної державної адміністрації у Facebook.

Попри старання та відвагу української армії ворожі війська окупували частину Херсонщини. Зокрема, є інформація про вторгнення російської техніки та військових до п’яти районів:

  • Генічеський район: всі державні структури перейшли під контроль загарбників. Техніка стоїть в самому місті Генічеськ, на околицях блокпости з російськими військами. Проводять перевірку виїжджаючих на приналежність до збройних сил України. Стрілянина та активні бойові дії відсутні.
  • Скадовський район: колона військової техніки стоїть в районі Широке, не рухається. В місті Скадовськ війська відсутні. Стрілянина та активні бойові дії відсутні.
  • Бериславський район: велика колона бронетехніки перетнула Каховську ГЕС та направилась в бік Великої Олександрівки. Стрілянина та активні бойові дії відсутні. Техніка в місті Берислав відсутня.
  • Каховський район: військова техніка стоїть в місті Нова Каховка. Захоплені Каховська ГЕС та переправи через Північно-Кримський канал. Стрілянина та активні бойові дії відсутні.
  • Херсонський район: інформація часткова. Олешки під контролем російських військ. Знищені військові об’єкти авіацією противника. Переправа через річку Дніпро під контролем загарбників.

За повідомленням Української правди, де-факто так російські війська виконують завдання щодо відновлення постачання води в Крим через північно-кримський канал. Так, окупаційна влада Криму вже заявила про підготовку до отримання води.

Інформацію про захоплення Генічевська підтвердив мер міста Олександр Тулупов, пише hromadske. Там російські війська оточили міську адміністрацію, але фізичного вплину на посадовців не чинять.

Раніше повідомлялося, що російська військова техніка порушила державний кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській та Харківській областях. А пізніше і в Київській області.

Надалі з’явилася інформація, що окупанти ввійшли до зони Чорнобильської АЕС із території Білорусі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *