ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині обіцяють відремонувати майже 350 км доріг: де саме

Оксана Попович

|

Цьогоріч на Львівщині планують відремонтувати 336 кілометрів доріг державного та місцевого значення, а також відновити 52 мости. Про це під час брифінгу 22 лютого розповів голова Львівської ОДА Максим Козицький, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

За словами Козицького, у 2010 році дороги області не ремонтувалися взагалі, проте вже в 2017 році дорожники відремонтували 179 кілометрів автошляхів.

«Минулоріч в області в межах «Великого будівництва» відремонтували понад 264 кілометри шляхів. А цього  року маємо ще амбітнішу ціль – збудувати та відремонтувати 336 кілометрів доріг і 52 мости», –  запевнив очільник області.

Відтак пріоритетними на 2022 рік у ЛОДА називають ремонт доріг Київ – Чоп та Сколе – Славське, що у межах проєкту «Мале карпатське коло». Також важливим проєктом є реконструкція Західного обходу Львова із влаштуванням транспортних розв’язок на різних рівнях. Крім того, цьогоріч планують завершити капітальний ремонт дороги Стрий – Ізварине.

Загалом на ремонт місцевих доріг у 2022 році із державного бюджету виділили більше 1,2 мільярдів гривень.

Також голова Львівської ОДА наголосив, що важливим є розвиток прикордонної інфраструктури. Тож надалі хочуть розбудовувати під’їзди до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Зокрема, ремонту на всій протяжності дочекається дорога Червоноград – Рава-Руська. Дорожники також працюватимуть у Хирові та Нижанковичах.

Водночас в області з’явиться ще 5 майданчиків для зважування у русі. Їх облаштують на таких автомобільних дорогах:

  • М-09 Тернопіль  – Львів – Рава – Руська;
  • М-11 Львів – Шегині;
  • М-30 Стрий –Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка–Луганськ – Ізварине;
  • М -10 Львів – Краковець;
  • Р-15 Ковель – Жовква.

Як зазначив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко, торік два таких майданчики зважування у русі встановили на Львівщині.

«З 1 жовтня минулого року майданчики почали працювати, а відтак порушення правил  проїзду знизилися майже у 30 разів, окрім того, це захист доріг, які сьогодні ремонтуємо»,– зазначив Андрій Івко.

Представник Держагенства автодоріг додав, що у 2022 році працюватимуть над  двома важливими проєктами. Йдеться про будівництво концесійних доріг Краковець – Львів – Броди – Рівне протяжністю 280 кілометрів та Мукачево – Стрий. Крім того, планують завершити  напрямки, які ведуть до курортів – це об’їзна Трускавця та дорога М-10 до Моршина.

Як повідомляв Львівський портал, з початком відлиги на дорогах Львова традиційно «повилазили» ями, на які масово скаржаться водії. Втім у мерії кажуть, що вже взялися за ямковий ремонт, тож всі ями полатають до березня. Де саме вже попрацювали дорожники у Львові, читайте у матеріалі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *