ОСТАННІ НОВИНИ

23 лютого Львовом їздитимуть машини з увімкненими гучномовцями

Ольга Денисяка

|

В середу, 23 лютого, із 11:00 до 12:00 год. у Львові триватиме навчальне оповіщення. Тренування проведуть спільно з патрульною поліцією, щоб перевірити, чи вдасться проінформувати львів’ян про надзвичайну ситуацію, якщо не працюватиме зв’язок. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Зокрема, із гучномовців патрульної поліції лунатимуть такі повідомлення: «Шановні львів’яни! Львівська міська рада проводить навчальне оповіщення. Зверніть увагу: якщо не працюватиме зв’язок, інтернет, телебачення і радіо, мешканців міста повідомлятимуть через гучномовці патрульної поліції, оперативних і комунальних служб. Дякуємо за увагу! Нагадаємо, це було навчальне оповіщення Львівської міської ради».

Такі тренування – перевірка системи оповіщення населення міста, аби в разі надзвичайних ситуацій, коли не діятимуть звичні канали інформування, люди отримали усю необхідну інформацію.

Раніше Львівський портал повідомляв, що робити під час оповіщення. Так, уривчасте звучання електросирени означає сигнал «УВАГА ВСІМ». Почувши його, необхідно негайно увімкнути телеприймачі на телеканали UA: ЛЬВІВ та «Перший Західний». Увімкнути радіостанції «Українське радіо Львів» на частоті 103.3 FM та «Радіо ПЕРШЕ» на частоті 88,2 FM.

Якщо у цей час не маєте доступу до телебачення та радіо, зателефонуйте на багатоканальний безкоштовний телефон 0 800 600 491. Також інформацію буде оприлюднено на каналі «Оповіщення цивільного захисту» у месенджері Telegram.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *