ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прибув літак зі зброєю з Канади

Ірина Марчук

|

У суботу, 19 лютого, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького приземлився борт Канади із військовою допомогою для Збройних Сил України. Про це у Facebook повідомив очільник Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Ввечері, 19 лютого, канадський військово-транспортний літак C-17 приземлився на львівському летовищі. Він доставив 15 тон військової допомоги із летальною зброєю для українських військових.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України, на борту літака була військова допомога у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження.

У Львові літак зустріли очільник Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Павло Ткачук, заступником Міністра оборони України Ростислав Замлинським та аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні, полковник Роберт Фостер.

До слова, вантаж доставили в рамках Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони і Збройних Сил Канади.

Це вже другий літак Королівських Канадських Повітряних Сил, що приземлився в Україну із військовою допомогу. Перший борт прибув ще 4 лютого. Найближчим часом буде виконано ще декілька рейсів.

Нагадаємо, що нещодавно до України прибули ще два літаки з військовою допомогою від американців. Крім того, до Києва також надійшла військова допомога від Литви. Зокрема, прибули  переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger та інша військова амуніція. Велика Британія також надіслала військову допомогу для Збройних Сил України

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Ткачук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *