ОСТАННІ НОВИНИ

До госпіталю у Винниках добудують новий корпус і облаштують вертолітний майданчик

Наталя Дуляба

|

У Винниках розбудують Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. У медзакладі з’явиться новий корпус та вертолітний майданчик. Відповідні містобудівні умови та обмеження 18 лютого видав виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Винниківський госпіталь розташований на вул. Івасюка, 31 на земельній ділянці площею 10,3 га. У його складі є головний 9-поверховий корпус та низка інших. Тепер медзаклад розширять завдяки добудові нової частини.

В майбутньому корпусі облаштують операційні, палати для пацієнтів, їдальню та окремий бокс для заїзду карет «швидкої». Також на території госпіталю облаштують нові паркомісця та вертолітний майданчик.

Своїм рішенням виконком встановив, що висота нового лікарняного корпусу не повинна перевищувати 11,3 м.

Як писав Львівський портал, масштабну реконструкцію Винниківського госпіталю проводитимуть у межах програми «Велике будівництво». Протягом чотирьох років тут планують відновити головний 9-поверховий корпус, добудувати до нього нову частину, відремонтувати стаціонарний корпус на 500 ліжок та закупити медобладнання.

Крім того, перед лікарнею збудують вертолітний майданчик для безперешкодного транспортування екстрених пацієнтів. Скільки коштів потрібно на всі ці плани, поки не уточняють.

Додамо, госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – комунальний заклад Львівської облради. Його створили незабаром після II Світової війни, у 1946 році, для медобслуговування інвалідів та ветеранів війн, членів сімей загиблих і померлих воїнів, репресованих, дітей війни-інвалідів, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, інвалідів похилого віку.

У лікарні, яку в народі також називають військовий госпіталь, є такі відділення: терапевтичне, неврологічне, хірургічне, урологічне, ЛОР, ортопедичне, кістково-гнійної хірургії, нейрореабілітаційне, а також відділення гіпербаричної оксигенації.

З початком пандемії у 2020 році госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи почав також приймати і хворих на коронавірус.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *