ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть лікаря, який вимагав хабара за безкоштовну операцію

Аліса Белей

|

До суду направлено матеріали справи щодо завідувача відділення одного із медзакладів Львова. Лікар вимагав 65 тис. грн хабара за проведення безкоштовної операції пенсіонеру. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі СБУ Львівщини.

Так, у межах досудового розслідування встановлено, що лікар вимагав з пацієнта 65 тис. грн за проведення безкоштовної операції із встановлення штучного апарату ритму серця. 

За даними zaxid.net, мова йде про відомого львівського лікаря Остапа Герету. Нагадаємо, спіймали керівника одного з відділень обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру, що на вул. Кульпарківській у Львові, торік.

Йдеться про медика, який є в.о. завідувач одного з відділень Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру. Неправомірну грошову винагороду посадовцю передав представник пацієнта, після чого медика відразу ж затримали.

У серпні 2021 року зловмиснику було оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали справи передано до суду. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх, причетних до протиправної діяльності, осіб. Якщо вину лікаря доведуть, йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *