ОСТАННІ НОВИНИ

Обстріли дитсадка та школи на Луганщині розслідують як теракт

Ольга Денисяка

|

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактами обстрілів селищ Станиця Луганська та Врубівка з використанням озброєння, забороненого Мінськими угодами. Артилерійські обстріли розслідують як терористичний акт. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Встановлено, що 17 лютого близько 09:00 год. російські найманці обстріляли Станицю Луганську із великокаліберної артилерії та мінометів. У результаті пошкоджено військову техніку та об’єкти цивільної інфраструктури.

Один із снарядів пробив стіну дитячого садка, де в цей час знаходились діти із вихователями. Діти не постраждали лише тому, що перебували на заняттях в іншому приміщенні. Однак троє працівників дошкільного закладу отримали контузії. Їх доправили до лікарні.

Обстріл тривав близько 40 хвилин. Встановлено також, що вогонь вівся прицільно для завдання втрат. За попередніми даними, ворог використав боєприпаси калібру 120 та 152 мм.

За півтори години ворог завдав артилерійського удару по селищу Врубівка Сєвєродонецького району. Обстріл пошкодив будівлю місцевої школи, в якій на момент атаки перебувало 30 учнів та 14 освітян. Діти та дорослі були змушені рятуватись у підвалі школи. Внаслідок попадання снарядів у газогін без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках та 96 приватних осель. Також обстріл пошкодив житловий будинок у Врубівці.

На місцях подій працюють оперативно-слідчі групи СБУ. Вони допитують свідків, очевидців та постраждалих від ворожих атак, вивчають та документують обставини злочинів окупантів. Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ проводить слідчі дії за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *