ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виходили передчасно народжене немовля з пневмонією

Ольга Денисяка

|

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виходили дівчинку, що народилась передчасно і мала вроджену пневмонію. Про це йдеться у Facebook медзакладу.

Медики розповідають, що мама народила немовля шляхом кесаревого розтину на 32 тижні вагітності. Дівчинка з’явилась на світ з вагою 1480 г.

В анамнезі матері був перенесений Covid-19 під час вагітності. Немовля мало дихальні розлади внаслідок респіраторного дистрес-синдрому та внутрішньоутробного інфікування.

З діагнозом вроджена пневмонія дитина перебувала спочатку в реанімації новонароджених, а далі у відділенні постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей.

На 15-у добу життя молода мама вже доглядала донечку під опікою персоналу перинатального центру. Христинку виписали на 26 добу життя з вагою 2070 г у задовільному стані.

У пресслужбі перинатального центру розповіли Львівському порталу, що мама дівчинки теж вже одужала і почувається добре.

Зараз на Львівщині побільшало хворих на коронавірус вагітних: під наглядом медиків в обласному перинатальному центрі перебувають 22 вагітні, ще 42 жінок лікують в Центрі легеневого здоров’я. Медики занепокоєні приростом хворих і закликають жінок не боятися робити щеплення від Covid-19.

Нагадаємо, хворих на covid вагітних на Львівщині побільшало ще під час осінньої хвилі. Так, лише у жовтні в обласному перинатальному центрі пролікували 30 жінок, які підхопили штам «Дельта». 95% з них не були вакцинованими та перенесли хворобу тяжко.

Детальніше про вакцинацію вагітних та годуючих мам від коронавірусу читайте в матеріалі: «Боремось за два життя»: як у Львові вагітних лікують і вакцинують від Covid.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *