ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проводитимуть трансплантацію кісткового мозку дітям

Ольга Денисяка

|

У 2022 році в Західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі планують проводити трансплантації кісткового мозку в дітей. Про це Львівському порталу повідомили пресслужбі Львівської ОДА.

Як розповів директор Центру Андрій Синюта, наразі в медзакладі вже завершили реконструкцію «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» та створили перший у західній Україні «Кріобанк». Медичний персонал пройшов відповідне навчання. Все це дає можливість найближчим часом зробити першу операцію.

«Цього року завершимо реконструкцію гемодіалізного підрозділу відділення інтенсивної терапії та анестезії – найбільшого і єдиного у Західній Україні. Наші спеціалісти єдині проводять нирково -замісну терапію шляхом гемо- та перитонеального діалізу для дітей.  У 2022 році ми зможемо прийняти вдвічі більше дітей із нирковими захворюваннями»,  –  зазначив Андрій Синюта.

Він також зуважив, що в Центрі надають допомогу дітям  із онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, а також дітям із рідкісними (орфанними) захворюваннями. Центр щорічно надає допомогу для понад 7,5 тис. пацієнтів, а також амбулаторну спеціалізовану консультативну допомогу для близько 70 000 пацієнтів.

Як повідомляв Львівський портал, цього року у Львові також планують проводити трансплантації кісткового мозку дорослим. У Першому територіальному медичному об’єднанні відкриють відділення трансплантантації кісткового мозку на 12 боксів і розпочнуть надавати допомогу українцям з раком крові, лімфомами та імунодефіцитами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *