ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вилетів до України

Аліса Белей

|

П’ятий президент Петро Порошенко повертається після місячної відсутності до України, де йому висунуті звинувачення у державній зраді. 17 січня він вилетів рейсом Варшава-Київ і зараз прямує на батьківщину. Про це пише Українська правда.

В Україні на Порошенка чекають в аеропорту Жуляни (імені Сікорського). Тут зібралося близько 300 людей. Мітингувальники з партійною символікою групами стоять перед аеропортом.

Також, колона автомобілів з прихильниками експрезидента вишикувалася перед в’їздом до терміналу. Біля аеропорту багато поліції.

17 січня об 11:00 Печерський суд Києва призначив засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід колишньому президенту у справі про державну зраду.

Нагадаємо, Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Підозрюваним у цій справі також є нардеп і кум Путіна Віктор Медведчук.

Раніше Порошенка викликали на допит, але він заявив, що перебуває за кордоном і повернеться в Україну в січні. Згодом стало відомо, що п’ятий президент прилетить 17 січня.

Державне бюро розслідувань заявило, що Порошенко вирішив вилетіти за кордон тоді, коли з’явилася інформація про підготовку йому підозри в держзраді.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

6 січня Печерський районний суд Києва арештував майно п’ятого президента України та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *