ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ візьметься за вакцинацію у селах

Наталя Дуляба

|

Міністерство охорони здоров’я анонсує масштабну вакцинацію від коронавірусу в українських селах. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі відомства.

Так, МОЗ збирається збільшити рівень covid-вакцинації у селах. Про це йшлося під час селекторної наради з керівниками регіональних департаментів охорони здоров’я.

Для того, щоб якомога більше мешканців сіл могли зробити щеплення, працюватимуть більше 800 пересувних мобільних бригад. Медики їздитимуть від села до села і вакцинуватимуть всіх охочих. Втім у Міністерстві охорони здоров’я акцент роблять на людей із групи ризику та віком від 60 років.

«Головна мета роботи мобільних бригад – збільшення рівня вакцинації серед населення, яке проживає в сільській місцевості, зокрема груп ризику. Йдеться про категорію людей віком 60+, адже вони найбільш вразливі до коронавірусної хвороби та мають більші ризики важко перенести Covid-19», – йдеться у повідомленні.

Коли саме мобільні бригади активно почнуть їздити селами, у МОЗ поки ще не уточняють.

Нагадаємо, станом на 10 січня майже 48% дорослого населення України зробило бодай одне щеплення від коронавірусу. Найвищий показник вакцинації – у Київській, Полтавській та Дніпропетровській областях, адже тут імунізовано більше половини мешканців. Найменше вакцинуються у Закарпатській (32,6%), Івано-Франківській (38%) та Чернівецькій (38%) областях.

Щодо Львівщини, то тут одне сovid-щеплення мають 48% жителів. Повний курс вакцинації пройшли більше 918 тисяч людей.

Як писав Львівський портал, з початку 2022 року в Україні запустили covid-вакцинацію бустерною дозою. Щеплення спочатку дозволили робити медикам і працівникам інтернатів, потім до цього списку додали українців віком 60+, а віднедавна – для всіх громадян від 18 років.

Бустерне щеплення роблять лише через 6 місяців після введеної другої дози вакцини. Для цього застосовують м-РНК-вакцини – Moderna або Pfizer.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *