ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові для незрячих людей стала доступною ще одна пам’ятка

Аліса Белей

|

У середу, 29 грудня, у Львові для незрячих презентували 3D макет Гарнізонного храму святих апостолів Петра й Павла. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Бронзову мініатюру святині, яку виготовив скульптор Василь Одрехівський, розмістили на площі навпроти храму. Замовником робіт, вартість яких склала близько 400 тис. грн, виступила Галицька районна адміністрація.

Участь у відкритті макету храму взяла і незряча родина Голуб – батьки покійного Героя АТО Юрія Голуба.

Настоятель Гарнізонного храму о. Тарас Михальчук розповів, що власне ці люди теж певним чином спонукали до такого проєкту.

«Щиро дякуємо авторам, співавторам і усім, хто долучився до створення цього макету. Особливо дякуємо тим, для кого це зроблено. І сьогодні серед наших гостей є родина захисника України Юрія Голуба, який загинув у 2014 році, які є незрячі, і які також нас спонукали до створення цієї особливої локації, щоби можна було шрифтом Брайля відчитати, яким є храм, яка його архітектура», – зазначив отець Тарас Михальчук, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

Так, нова пам’ятка має табличку, написану шрифтом Брайля, щоб незрячі могли прочитати, який це макет. Також має рельєфний Q-код, за яким є озвучена деталізована інформація про саму пам’ятку. Це перша пам’ятка у Львові, яка має ще супровід з аудіоінформацією.

Нагадаємо, 3D модель Гарнізонного храму – вже шостий макет у Львові, адаптований для людей, які не бачать. Так, у місті доступними для незрячих людей є мініскульптури Ратуші, церкви св. Юра, пам’ятника Т. Шевченку, Оперного театру та фігури Матері Божої, що на пл. Марійській. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *