ОСТАННІ НОВИНИ

Офіцери Академії сухопутних військ пройшли навчання за стандартами НАТО

Наталя Дуляба

|

Офіцери механізованих, танкових та артилерійських підрозділів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершили тримісячне навчання рівня L-1С. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі військового вишу.

На курсах тактичного рівня L-1С упродовж трьох місяців навчалися найкращі офіцери бойових бригад і полків, які пройшли відповідний відбір та претендують на вищі посади.

Навчальна програма передбачала дисципліни, які опановують командири підрозділів в арміях країн НАТО. Під час курсів слухачі вивчали три модулі: «Бойове застосування роти (батареї) та управління діями під час загальновійськового бою», «Лідерство та повсякденна діяльність», «Робота штабу батальйону щодо планування та ведення бойових дій за процедурами Military Decision Making Process (процес ухвалення військового рішення)».

Здобуті нові знання й навички офіцери застосовували під час командно-штабного навчання, передбаченого курсом. Зокрема, використовували процедури ухвалення рішення (MDMP) на рівні батальйонної ланки управління, здійснювали керівництво підрозділами батальйону в основних видах бою.

Наприкінці курсу слухачі склали комплексний іспит. Тут було необхідно продемонструвати теоретичні знання, вміння та практичні навички щодо процедури ухвалення рішення за стандартами НАТО на рівні ротної ланки управління.

За підсумками навчання випускники отримали свідоцтва та сертифікати, які є підставою для розгляду їхніх кандидатур для просування на вищі посади. Підготовку слухачів високо оцінили іноземні військові радники.

За високі показники, старанність та наполегливість під час навчання п’ять офіцерів отримали подяки від очільника військового вишу Павла Ткачука. А заступник командира батареї протитанкових керованих ракет з морально-психологічного забезпечення Юлія Грабчак стала найкращою випускницею курсу та отримала відзнаку «Коїн: Воїн-артилерист».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: НАСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *