ОСТАННІ НОВИНИ

Замість реконструкції звели окрему будівлю: у Львові оштрафують забудовника

Ольга Денисяка

|

На вул. В. Липинського – вул. Городницькій, 47 забудовник замість реконструкції звів ще одну будівлю. Через це міськрада Львова звернулась до прокуратури, а на причетних до самовільних робіт склали штрафи. Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

За виданими у січні 2018 року містобудівними умовами та обмеженнями на Липинського – Городницькій, 47 мала відбутися реконструкція та часткова надбудова/добудова складів. Саме на такі роботи ТзОВ фірма «Юнітек» отримувала документи.

За словами Любомира Зубача, реконструкції взагалі не було, лише поруч з’явилась ще одна будівля, яка має п’ять поверхів замість зазначених чотирьох.

Раніше стало відомо, що ТзОВ «Фірма “Юнітек”» на одному із сайтів розпочала продаж житла в апарт-комплексі, на побудову якого не має жодних дозвільних документів.

Як йдеться на сайті ЛУН, за вказаною адресою зводять апарт-комплекс LemСity, у першій секції якого вже продають одно-, дво- та трикімнатні апартаменти. Тим часом на своєму сайті забудовник стверджує, що зводить тут бізнес-центр із комерційними площами.

Міська комісія ДАБК провела перевірку забудови та, за її результатами, виписала низку штрафів:

  • Понад 220 тисяч штрафу – за те, що проектна документація розроблена з порушенням вихідних даних, а саме виданих містобудівних умов.
  • На понад 111 тисяч гривень оштрафовано генпідрядника – ТЗоВ «ОБРА КОНСТРАКШН ГРУП»: на об’єкті будівництва відбуваються будівельні роботи з відхиленням від затвердженої проектної документації.
  • Майже 50 тисяч гривень штрафу одержав замовник будівництва – ТЗоВ фірма «Юнітек»: за несвоєчасно подану інформацію в ДАБК про коригування проектної документації на об’єкт будівництва.
  • Також на суму від 6,5 до 8 тисяч оштрафують осіб, які здійснюють авторський і технічний нагляд: за те, що вони нічого не зробили, щоб підрядник усунув відхилення від затвердженого проекту.

Також міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури, аби та перевірила законність продажу апартаментів на Липинського – Городницькій, зокрема на львівських сайтах із продажу житла.

Окрім того, у міській раді радять львів’янам утриматися від купівлі квадратних метрів за цією адресою.

У паспорті об’єкта вказане будівництво 4-поверхової виробничо-складської будівлі з адміністративними приміщеннями

Водночас забудовник LemCity запевняє, що має всі необхідні дозвільні документи на будівництво. Окрім того, у LemCity повідомили Львівському порталу, що певні особи пропонували «відступити ділянку для житлової забудови», однак забудовник відмовився і тепер через це на нього тиснуть, зокрема, направляють позапланові перевірки на об’єкт.

«Так , ми ведемо будівництво адміністративно – виробничих приміщень шляхом реконструкції у чотири етапи(черги). Був розроблений містобудівний розрахунок , отримано МБУО , розроблено ТЕО на весь проект, проведено експертизу ТЕО , де є всі етапи будови, дотримано всіх норм закону і отримано дозвіл(!) на будівництво. Як ви думаєте : хто видав цей дозвіл? Відповідь – таж інспекція, яка зараз пробує переглянути своє рішення. Одного дня з’являються знані забудовники з пропозицією відступити ділянку для житлової забудови. Називаються суми в 200 тисяч євро, які потрібно передати за переведення землі із промислової в громадську забудову. Ми відмовились. Які ви думаєте наслідки нашої відмови…? Відповідь вас здивує – позапланова перевірка», – повідомляють у LemCity.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Фірма “Юнітек“» займається торгівлею одягом і взуттям, зареєстрована у Жовкві. Її засновниками є жовківчанка Ольга Стефанишин та уродженка Рави-Руської Галина Шабат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *