ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні держава вперше купуватиме дітям ліки від СМА

Ольга Денисяка

|

У державному бюджеті України вперше передбачили кошти на закупівлю найдорожчих у світі препаратів, необхідних для лікування у дітей спінальної м’язової атрофії (СМА). Про це йдеться в Телеграмі Верховної Ради.

Так, в ухваленому бюджеті на 2022 рік передбачили 300 мільйонів гривень на закупівлю дорогих ліків, зокрема для лікування СМА.

Спінальна м’язова атрофія–  це хвороба від якої поступово слабнуть усі м’язи. Через це втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати.

Врятувати дитину може ін’єкція швейцарського препарату Zolgensma, вартістю 2 мільйони доларів. Для лікування СМА використовують також препарати Spinraza і Evrysdі, однак їх потрібно вводити протягом усього життя.

У фармацевтичній компанії «РОШ» Україна Львівському порталу пояснили, наразі в Україні зареєстровані та можуть бути закуплені за державні кошти два трьох препаратів. Препарат Zolgensma, який вважається найдорожчими ліками у світі, в Україні не зареєстрований.

Нагадаємо, нещодавно львів’янам вдалось самостійно зібрати 50 мільйонів гривень на порятунок маленької львів’янки Вікторії Полюги, яка бореться із спінальною м’язовою атрофією (СМА).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *