ОСТАННІ НОВИНИ

Хто перевіряє covid-документи і що загрожує невакцинованим пасажирам Львівщини

Ольга Денисяка

|

З 22 листопада на Львівщині користуватися приміським транспортом можуть лише особи, які мають негативний тест або сертифікат про вакцинацію від коронавірусу. За відсутність цих документів пасажира можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень. Дотримання карантину перевіряють спеціальні мобільні групи. Впродовж перших днів дії обмежень групи виявляють 1-2 порушення за день. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Так, відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС з 22 листопада всі пасажирські перевезення автомобільним та залізничним транспортом в межах області почали здійснюватися лише за наявності відповідних документів, а саме: довідки про наявність вакцинації (однією або двома дозами), негативного ПЛР або експрес-тесту зробленого не більше як за 72 години до моменту поїздки, а також довідки про одужання.

Від початку цього тижня у межах Львівської області розпочали свою роботу мобільні групи, які перевіряють наявність у пасажирів відповідних документів. До складу групи входять працівники Укртрансбезпеки, поліції та управління транспорту та зв’язку.

У середньому за день мобільні групи виявляють 1-2 порушення, перевіряють 20-30 транспортних засобів та складають відповідний протокол за участі працівників поліції. У випадку відсутності перелічених документів (сертифікатів та довідок про вакцинацію) сума штрафу складає 17 тисяч гривень.

Також зазначається, що обмеження призвели до зниження кількості пасажирів, які їздять у громадському транспорті області.

Перевірки здійснюють у всіх видах громадського транспорту, що здійснює внутрішньообласні перевезення, зокрема в міських, приміських і міжміських транспортних засобах області та електричках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *