ОСТАННІ НОВИНИ

Леросу повідомили про підозру за непристойний жест Зеленському

Вероніка Рой

|

У четвер, 11 листопада, працівники прокуратури та Державного бюро розслідування вручили письмове повідомлення про підозру народному депутату Гео Леросу за непристойний жест у Верховній Раді. Зокрема, там нещодавно нардеп показав непристойний жест президенту Володимиру Зеленському.

«11 листопада 2021 року за дорученням виконувача обов’язків Генерального прокурора вручено письмове повідомлення про підозру народному депутату України за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України», – зазначається у повідомленні ДБР.

Слідчі ДБР встановили, що нардеп, виступаючи з парламентської трибуни, «образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави».

«При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофону за рішенням головуючого. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення», – йдеться у повідомленні.

У ДБР вважають, що таким чином депутат хотів «створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу ЗМІ, суспільства та інших політиків до своєї особи».

Крім цього, на переконання слідчих, парламентар зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду.

Відтак Гео Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до 5 років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Львівський портал, народний депутат Гео Лерос під час виступу в парламенті 4 листопада показав непристойний жест президенту Володимиру Зеленському.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: ДБР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *