ОСТАННІ НОВИНИ

Від чого найчастіше помирали українці у 2021 році: дані Держстату

Вероніка Рой

|

З січня по серпень 2021 року українці найчастіше помирали від хвороб системи кровообігу, раку та ускладнень унаслідок COVID-19. Про це пише Громадське з посиланням на дані Державної служби статистики.

Так, усього за перші 8 місяців року померли понад 439 тисяч українців. Найпоширенішою причиною стали хвороби системи кровообігу – 276 тисяч смертей. З них 192 тисячі людей померли від ішемічної хвороби серця, а 53 тисячі – від цереброваскулярної хвороби.

Другою найпоширенішою причиною смерті є новоутворення – 49 тисяч смертей. А ось ускладнення унаслідок COVID-19 – на третьому місці (37 тисяч летальних випадків).

Від хвороб органів травлення померли 16 тисяч людей, а від хвороб органів дихання — майже 14 тисяч.

Зауважимо, що на Львівщині схожа ситуація. Найчастіше мешканці області помирають від хвороб системи кровообігу, коронавірусної інфекції та новоутворень – 10,4%.

Нагадаємо, з 2011 року наявне населення Львівщини зменшилося майже на 50 тисяч осіб. Основними причинами зменшення кількості населення є зниження рівня народжуваності та зростання рівня смертності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *