ОСТАННІ НОВИНИ

В реанімації львівського ОХМАДИТу рятують тримісячне немовля з Covid

Вероніка Рой

|

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» рятують тримісячне немовля з коронавірусною інфекцією. Наразі дитина перебуває у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень. Про це у вівторок, 19 жовтня, під час брифінгу повідомив в.о. директора лікарні Богдан Мальований, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, наразі в ОХМАДИТі перебуває 40 пацієнтів із підтвердженою коронавірусною інфекцією. Одна дитина – у вкрай важкому стані та підключена до апарату ШВЛ.

«На сьогодні у нас на лікуванні перебуває 40 дітей з підтвердженим Covid, ще шестеро – з підозрою. Одна тримісячна дитина – у вкрай важкому стані. Дитина перебуває у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень. Стан дитини – з позитивною динамікою. Також є одна дитина, яка народжена від матері з підтвердженим Covid. Стан цієї дитини є середньої важкості», – каже Богдан Мальований.

Станом на сьогодні Covid-відділення лікарні ОХМАДИТ могло приймати 50 пацієнтів. Втім незабаром ліжкову мережу розширять до 120 ліжок.

«Лікарня ОХМАДИТ є єдиною лікарнею на Львівщині, яка надає допомогу дитячому населенню з коронавірусом. Ми вирішили розшири ліжкову мережу – до 120 ліжок. Плануємо розділити хворих: діти до трьох років, і діти після трьох років», – каже в.о. директора лікарні.

Богдана Мальований зауважує, що симптоми коронавірусу в дітей схожі на грип: у хворих з’являється нежить, кашель та температура, яку важко збити. Також у дітей може виникати ускладнення – це важка пневмонія, втім вона піддається лікуванню.

Осіння хвиля коронавірусу частіше стала вражати дітей. Зокрема, на початку жовтня у лікарні ОХМАДИТ встановили рекорд госпіталізацій за увесь час пандемії. Тоді у медзакладі перебував 41 пацієнт.

Також раніше медики заявляли, що перебіг коронавірусу у дітей змінився. Тепер інфекція має бурхливий розвиток інфекції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *