ОСТАННІ НОВИНИ

Перший в Україні автобан Краковець – Броди – Рівне почнуть будувати у 2022 році, – Шмигаль

Вероніка Рой

|

Вже у наступного році планують розпочати будівництво першого в Україні автобану  Краковець – Броди – Рівне. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі, передає Укрінформ.

За його словами, у 2021 році в Україні планують будувати перший автобан від Краковця до Бродів та Рівного, і для цього вже проведені дослідження, вивчений трафік та є потенційні проєктанти.

Разом з тим Шмигаль зауважив, що інвестори зацікавлені у 5 проєктах будівництва автобанів в Україні шляхом державно-приватного партнерства.

Глава уряду додав, що Україна активно шукає шляхи ефективної співпраці бізнесу та держави, і державно-приватне партнерство на сьогодні є найефективнішим інструментом.

Як повідомляв Львівський портал, цьогоріч у березні Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум про підготовку пропозиції для здійснення державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги Краковець – Броди – Рівне.

Планується, що це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *