ОСТАННІ НОВИНИ

Дорожники показали, як відновлюють зруйнований міст у селі Гайок

Вероніка Рой

|

Протягом кількох тижнів через річку Західний Буг на автошляху Н-17 Львів – Радехів – Луцьк поблизу села Гайок триває відновлення зруйнованого моста. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Будівельні роботи на мостовому переході тривають у рамках програми «Велике будівництв» вже кілька тижнів поспіль.

«Швидкими темпами зводимо нову споруду. Переправа, що обвалилася 3 травня, додала чимало клопоту та спричинила суттєві незручності для багатьох. Адже потрібно було долати чималий відрізок дороги, щоб об’їхати зруйнований міст. Завдяки тому, що цю споруду ми планували реконструювати, на момент її руйнування в нас була готова проєктна документація. Впродовж кількох місяців ми отримали всі дозвільні документи на проведення будівельних робіт, забезпечили переправу для пішоходів, облаштували тимчасовий міст, провели демонтаж зруйнованих елементів та приступили до будівництва основного моста», – зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Новозбудований міст відповідатиме європейським нормам та стандартам. Довжина його сягатиме 141,5 м та ширина проїзної частини – 9,5 м. Окрім цього, будуть влаштовані тротуари з обох сторін, шириною по 1,8 м та підходи до моста.

Також на споруді будуть проведенні всі необхідні заходи для підвищення безпеки дорожнього руху:

  • влаштуємо перильне та бар’єрне огородження;
  • встановимо дорожні знаки та зовнішнє освітлення;
  • нанесемо дорожню розмітку.

Станом на сьогодні завершуємо роботи із влаштування опор. Йдеться про п’ять одиниць.

На об’єкті працює підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Як відомо, 3 травня стався обвал аварійного 61-літнього мосту на трасі Львів-Луцьк. Внаслідок обвалу постраждалих немає. Рух цією ділянкою заборонили. Було відомо, що понад 5 років міст перебував у передаварійному стані.

У серпні у селі Гайок відкрили тимчасовий міст. Ним можуть користуватись автомобілі, автобуси та невеликі вантажівки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Служба автомобільних доріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *