ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажира трамвая зі зупинкою серця врятували студентки Львівського медуніверситету

Наталя Дуляба

|

68-річного чоловіка, у якого в трамваї зупинилося серце, зуміли врятувати двоє студенток Львівського медичного університету. Про це повідомляє Львівський портал.

Випадок стався у середу, 22 вересня. Їдучи у трамваї №2, 68-річному пасажиру стало погано. Люди допомогли йому вийти на площі Ринок, втім чоловік втратив свідомість і впав на землю.

На щастя, поруч опинились двоє студенток Львівського медичного університету Христина Библик та Єлизавета Шепель, які негайно взялися рятувати непритомного. Завдяки вчасним реанімаційним заходам, які провели дівчата, чоловік вижив.

«Швидко оцінивши ситуацію, студентки визначили, що у чоловіка проблеми із серцем. Як розповіла Єлизавета Шепель, за порадою викладачів медуніверситету завжди возила із собою маску-клапан для штучного дихання. Під час проведення серцево-легеневої реанімації в трамваї він якраз придався. Саму процедуру штучного дихання проводила Христина Библик, закритий масаж серця допомагав робити ще один пасажир – молодий хлопець, що мав достатньо сил ритмічно давити на грудну клітину пацієнта. Дівчата кажуть, що реанімаційні заходи проводили орієнтовно 10 хвилин, поки не приїхала «швидка». За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі», – повідомляють на сторінці Львівського медуніверситету у Facebook.

Як розповіла речниця Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Тетяна Андрєєва, прибувши на місце, бригада «швидкої» зафіксувала, що чоловік перебував у стані клінічної смерті. Однак медики продовжили реанімовувати потерпілого і негайно забрали в лікарню, де його стан врешті вдалося стабілізувати остаточно.

Тим часом студентки, як з’ясувалося, свого часу працювали медсестрами у реанімаційних відділеннях лікарень, тому мали відповідний досвід. Героїнями себе не вважають, кажуть, що просто опинились у потрібний час у потрібному місці.

У п’ятницю, 24 вересня, студенток 6 курсу Львівського медуніверситету Христину Библик та Єлизавету Шепель місто відзначило подяками за «сумлінну працю, ініціативність і жертовність, мужні, рішучі та професійні дії в охороні й порятунку людського життя».

Дівчата не є львів’янками і ще не проходили практику у міських лікарнях. Тому за врятоване життя 68-річного чоловіка їх запросили набувати досвіду у лікарні швидкої допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Львівського медуніверситету, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *