ОСТАННІ НОВИНИ

У ВООЗ заявляють, що штам «Дельта» витіснив решту варіантів Covid

Вероніка Рой

|

Штам COVID-19  «Дельта» наразі фіксують у зразках 99% хворих в усьому світі.Про це заявили експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я, передає УП.

Під час дослідження більшості зразків, що беруть у хворих на COVID-19, науковці фіксують саме штам «Дельта». Решта загрозливих штамів – «Альфа», «Бета» і «Гамма» – складають менше 1%.

«Дельта» став сильнішим, ще більш заразним і він перехоплює решту штамів та вірусів, що поширюються серед населення», – розповіла очільниця групи технічних експертів ВООЗ з питань COVID-19 Марія Ван Керхове.

Штам «Дельта» на сьогодні зареєстрували в 185 країнах світу.

Також Керхове відзначила, що організація фіксує ще п’ять штамів вірусу, які викликають інтерес. Утім, вона перелічила лише три з них – «Йота», «Ета» і «Каппа». Їхній статус понизили від «загрозливого» до такого, що «перебуває під наглядом».

«Це справді через зміни в їхньому поширенні, і ці штами просто витісняються іншими. Вони наразі не приживаються», – відзначила Марія Ван Керхове.

Нагадаємо, в Україні штам «Дельта» офіційно виявили у понад 500 людей. Зокрема, у Львівській області Дельта-штам зафіксували в 24 людей і один пацієнт помер від його ускладнень.

Медики переконані, що «Дельта» вже активно циркулює областю.

Детальніше про нові симптоми «Дельти» та чи захищає від цього штаму вакцина, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *