ОСТАННІ НОВИНИ

У регіони відправили інноваційні ліки проти Covid-19

Наталя Дуляба

|

У регіони скерували 60 тисяч флаконів інноваційних ліків прямої дії на коронавірус – препаратів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та Етесевімабу (Etesevimab). Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

20 тисяч флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тисяч флаконів Етесевімабу (Etesevimab) вже повезли в регіони. Це є інноваційні ліки прямої дії на коронавірус, які Україна отримала як гуманітарну допомогу зі США.

Ці медикаменти блокують прикріплення вірусу до мембрани клітини, що унеможливлює потрапляння коронавірусу в клітини людини, а також нейтралізують дію вірусу. Діють ці ліки безпосередньо на вірус – препарати зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих на Covis-19 і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню.

Згадані ліки доставили в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Вартість такої кількості препаратів оцінюють майже у 20 млн доларів.

Нещодавно МОЗ оновило протокол лікування при коронавірусі, передбачивши можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab та Etesevimab. Тепер лікарі, які надають допомогу хворим на коронавірус, матимуть чітку інструкцію щодо того, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці препарати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *