ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 2022 рік хочуть проголосили роком Соломії Крушельницької

Аліса Белей

|

У 2022 році Львівщина долучиться до святкування 150-річчя від дня народження оперної співачки Соломії Крушельницької, а Львівська облрада хоче проголосити 2022-й – роком Соломії Крушельницької. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Ювілей  Крушельницької увійшов до переліку пам’ятних дат ЮНЕСКО на наступні два роки. Відтак 2022 рік у Львові хочуть проголосити роком Крушельницької та передбачити низку заходів.

Зокрема, в межах святкувань Музично-меморіальний музей С. Крушельницької у Львові планує ряд спільних проєктів із закладами культури та різними інституціями. Також з ініціативи Львівського відділення Спілки художників України готується виставка художніх робіт, присвячених видатній співачці.

Окрім того, з нагоди відзначення у 2022 році 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка за пропозицією комісії вирішили звернутися до Національного банку України виготовити пам’ятну  монету та створити оргкомітет з відзначення ювілею.

Нагадаємо, у неділю, 12 вересня, на різних локаціях Львова святкували сто років із дня народження визначного львів’янина, відомого на весь світ письменника-фантаста Станіслава Лема.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: photo-lviv.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *