ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати погодили розбудову житлового кварталу на Топольній в обмін на школу

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міськради затвердила ТзОВ «Дизайн-Майстер» проєкт землеустрою та відведення земельної ділянки на вул. Топольній, 4, змінивши її цільове призначення під будівництво житла. Відповідну ухвалу депутати прийняли 16 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,4399 га, що відразу біля ТЦ «Спартак». Досі вона належала до земель промисловості, втім тепер її перевели до земель житлової і громадської забудови.

Нове цільове призначення, яке встановила мерія, – для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку. Також частина ділянки, 0,0370 га, розташована у межах червоних ліній, тому тут заборонене капітальне будівництво та висадка дерев.

Відтак ТзОВ «Дизайн-Майстер» затвердили проект землеустрою та надали в оренду на п’ять років ділянку на вул. Топольній, 4 під будівництво житла.

Зазначимо, що відразу на сусідній земельній ділянці компанія «Авалон» будує житловий комплекс Avalon Flex. Зараз тут вже звели чотири багатоповерхівки. Найвірогідніше на виділеній землі будуть розширювати саме цей ЖК.

ЖК Avalon Flex, розташований відразу біля виділеної земельної ділянки на вул. Топольній, 4. Фото – ЛУН станом на літо 2021

При цьому у Львівській міськраді вже заявили, що забудовник у новій багатоповерхівці пообіцяв звести школу на 3000 м кв. Однак відповідного гарантійного листа ще немає.

«Ми із забудовниками вийшли на те, що поруч із житлом на цій ділянці можливо збудувати освітній заклад, фактично міжшкільний ресурсний центр, який дозволить розвантажити школу. Чекаємо на гарантійний лист від забудовника», – цитує пресслужба мерії головного архітектора Львова Антона Коломєйцева.

Місцеві мешканці, які стурбовані активною забудовою мікрорайону, побоюються, що обіцяної школи може й не бути. Раніше у ЖК Avalon Flex мали віддати 1000 м кв під освітню функцію, однак, за їхніми словами, цього так і не сталось.

«Ми вже мали 1000 м кв для школи від Avalon і нас обдурили. А тепер ще і ці 3000 м кв… Нема слів, на який рівень орієнтуються наші депутати… Але то таке, то є наші діти, не їхні, тому можна», – написав львів’янин Олег Мельник.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Дизайн-Майстер» займається виробництвом дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Фірма існує з 2001 року і зареєстрована за місцем майбутнього будівництва.

Засновниками підприємства є четверо львів’ян: Олена Кунець, Анізія Пилис, Михайло Ірод та Віктор Романинець. Анізія Пилис до 2018 року була директоркою комунального дитсадка №30 на вул. Низинній.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *