ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні збираються посилити контроль за ухиленням від сплати податків

Наталя Дуляба

|

Із 2023 року Україна планує посилити контроль за ухиленням від сплати податків. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

Україна офіційно заявила про свій намір впровадити у 2023 році міжнародний Стандарт автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки в податкових цілях (CRS-стандарт).

Це означає, що завдяки новому інструменту держава почне ретельніше контролювати дотримання податкового законодавства та посилить контроль за ухилянтами.

«Цей потужний новий інструмент, що використовується вже більш ніж у 100 юрисдикціях, допоможе Україні отримувати додаткові податкові надходження шляхом виявлення випадків ухилення від сплати податків та сприятиме підвищенню рівня дотримання податкового законодавства», – так пояснюють важливість введення CRS-стандарту у Мінфіні.

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, у 2019 році 100 податкових адміністрацій обмінялися інформацією про 84 мільйони фінансових рахунків, на яких знаходились близько 10 трильйонів євро активів.

З кожним роком міжнародна мережа автоматичного обміну розширюється – у 2020 році обмін здійснили 105 країн, а у 2021 році ще чотири країни здійснять свій перший обмін. Україна планує здійснити перші обміни інформацією у вересні 2023 року за звітний 2022 рік.

Нагадаємо, уряд пропонує внести зміни до Податкового кодексу, аби усунути проґалини, які дозволяють великому бізнесу не сплачувати податки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *